Aktiviteter

Aktiviteter og utflukter

I sentrum av Plakias kan man leie sykler og det er mange strender som ligger i sykkelavtand, om man ikke vil sykle rundt i fjellene, det er jo også flott!

Et besøk i gamlebyen i Rethymno er en hyggelig dagsutflukt.

Palmestranden Preveli er en flott strand å besøke en liten kjøretur

fra Plakias eller båttur (i sommersesongen) fra havnen i sentrum av Plakias.

Preveli Monasteri (klosteret) er i full drift og ligger litt lenger inn enn stranden med samme navn, utrolig flott og holder åpent for turister.

Gå en tur til Kalypso Cretan Resort og tilbake over fjellet.

Spa-tilbud hjemme i huset eller nytt tilbud nede i sentrum, ligger 50 m bortenfor piren i havnen, vis-a-vis Christos restaurant. Spatilbudet hjemme finner dere i info-permen i huset.

Dagstur til Santorini (bildet over til høyre) - Ta bilen til Heraklion (ca 1 1/2 times kjøretur) og båten som går kl 0945 herifra til Santorini. Turen tar ca 2 timer og det kan lønne seg å kjøpe seg opp til Business (ca 10 euro mer en vei pr pers). Buss fra havna, eller taxi om du ikke ønsker å kaste bort tiden med å vente på at bussen skal dra, opp til Thira eller Oia. Santorini er like vakker, kanskje vakrere enn bildene som går verden over. Båten går tilbake samme dag kl 1755. Jeg vil likevel anbefale å bli over en natt eller to på denne vakre plass på jorden, om dere har tid til det. God tur! Båtturen koster ca 60 euro t/r pr pers.

Langtur til Spinalonga - Den lille øyas fascinerende historie omfatter romerske, arabiske, venetianske og tyrkiske herskere, men øya er nok mest kjent som koloni for spedalske i perioden 1903 til 1957. Tar nok bortimot 1-2 timer å kjøre slik at det blir en lang dags utflukt eller med en overnatting.

Det går eller mange båtturer fra havna i Plakias til ulike øyer og strender langs sørkystens vakre og ville natur

Vandring i Samarikløften i Lefka Ori-fjellene

Fra platået Omalos på 1200 meters høyde og går turen gjennom Europas lengste ravine og også én av de aller vakreste. Ravinens utseende endres med årstidene, med vær og vind og du kan forberede deg på en dag hvor du vil få helt spesielle minner og mektige naturopplevelser. Dette er en ren nytelse for den som er glad i å gå på tur. Det befinner seg enormt med villblomster underveis gjennom skogen til bunnen av ravinen og du får også gode muligheter til å oppleve den typiske villgeiten ”kri-kri” på nært hold. Ravinen er ca 18 km lang. Båt tilbake til Plakias. 

Vestre Kretas fjellkjede, Lefka Ori, er gjennomskåret av over tretti dype raviner. Fra landsbyen Agia Irini på nordsiden av fjellkjeden begynner en 9 km lang ravinevandring. Turen ender opp ved Libyske hav og det lille kystsamfunnet Paleochora. Herifra går det båter tilbake til Plakias i sommersesongen.

Plakias strand er kjent for å være den beste på Kreta for dykking. Det tilbys dykkerkurs for nybegynnere og viderekomne flere steder i sentrum av Plakias, på Damnoni-stranden for å nevne to.

Chanias pittoreske venetianske havn er verdt et besøk - mange gode restauranttips under "ut og spise" siden.

Rethymno

Rethymno by har også en utrolig flott "old town" og venetiansk havn.

Vinfest i parken en av de siste ukene i juli.

Karneval i februar.

Stillhet og ro på Loutro, Kretas paradis for den som søker ro og mak. Ta båten fra Plakias eller Hora Sfakia (vestover), hopp av i Loutro og ta inn på et enkelt pensjonat for natten. Når skumringen senker seg kan du gå ned på en taverna og kose deg med stillheten, og med god mat og drikke. Her finnes ikke biler. Se bildene over!

Kretas største innsjø

Besøk Kournassjøen som er Kretas største innsjø. Kournas ligger ikke langt fra den koselige byen Georgioupolis midt mellom Rethymno og Chania på nordkysten. I gamle dager trodde man at sjøen var bunnløs, men i dag vet man at den er 64 meter dyp. Her ligger det en strand hvor du kan leie pedalbåt, ta en tur ut på sjøen og slappe av etter en middag på en av strandens koselige tavernaer.

Elafonisi - en veldig kjent og flott strand helt i vest.

Eller bare gå en tur opp til Myrthios og slapp av med god mat og vin på Vrisi Taverna og restaurant, før dere vandrer ned igjen gode og mette:-)

Feriehus i Plakias - sørvestlige Kreta - Hellas